Slide background
Slide background
Slide background

HR-trends door de ogen van medewerkers, HR-managers en bestuurders

Medewerkers willen zelf aan het roer staan van hun persoonlijke ontwikkeling en hun eigen zaken regelen, waar en wanneer het hen uitkomt. Dat bleek vorig jaar in het HR Benchmark onderzoek van RAET. Een trend die zich door zet.

In de praktijk worstelen organisaties echter nog met de mobiliteit van medewerkers en hun bereidheid om zich te ontwikkelen, blijkt uit de RAET HR Benchmark 2016. Volgens HR-managers en bestuurders vinden veel medewerkers het lastig om daadwerkelijk in beweging te komen. De waan van de dag staat hun ontwikkeling in de weg. Tegelijkertijd doen veranderende omstandigheden steeds meer een beroep op andere competenties. Organisaties zien weer kansen voor groei, maar alleen met het aantrekken en ontwikkelen van mensen met de juiste competenties kunnen zij die groei realiseren.

Hoe doorbreekt u de status quo en zorgt u ervoor dat uw medewerkers aan de slag gaan met hun ontwikkeling? Het is soms balanceren tussen sturen en ruimte laten. HR-managers en bestuurders zien hierin een sleutelrol weggelegd voor leidinggevenden. Maar ook HR moet in actie komen vinden bestuurders. HR kan leidinggevenden ondersteunen met de juiste adviezen en technologie.

In de Benchmark 2018 samenvatting onderzoek leest u hoe andere organisaties hiermee omgaan.